Knižný tešing a predpoveď infiniťáka | November

"Rozjíždím" novú pravidelnú rubriku, v ktorej sa vždy pokúsim stanoviť si akýsi cieľ, predpovedať prečítané knihy a iné články a taktiež s týmto spojiť môj tešing na knihy a mesačné knižné novinky.
Teším sa na...

Eleanor & Parka! Rowellová vraj píše skvelo a doma ma čaká ešte Fangirl v angličtine, čo je moja very first beletria v angličtine. Na týchto dvoch outsiderov sa naozaj teším a neviem sa dočkať. Hádam tak skoro nepreložia aj "Fanúšičku", pretože naozaj zleniviem!

"Obaja majú šestnásť, sú spolužiaci a sú úplne iní ako ostatní.
Eleanor
Červenovláska z chudobnej rodiny. V jednej izbe sa tlačí so štyrmi súrodencami. S nevlastným otcom sa neznáša pre jeho násilnícke sklony. V škole je nová a nepatrí k obľúbencom – nenosí značkové oblečenie, lebo jej rodičia na to nemajú, nie je štíhla ako spolužiačky a na jej vtipných hláškach sa nikto nesmeje.
Park 
Jeho rodina netrpí núdzou, ale Park nemá rád sám seba. Chýbajú mu svaly bejzbalistu, výška basketbalistu a sebavedomie amerického tínedžera z nebraskej Omahy. Parkovu matku si totiž otec priviedol z Kórey a syn zdedil jej ázijské črty. A tak si najradšej číta komiksy, počúva obľúbenú hudbu a v školskom autobuse sedí sám.
Až kým jedného dňa nenastúpi istá červenovláska a nikto – okrem neho – ju k sebe nepustí sadnúť.
Eleanor a Park nie sú hlúpi a vedia, že prvá láska takmer nikdy nevydrží. Sú však aj dosť zúfalí a dosť odvážni, a tak to spolu skúsia..." Z Bux.sk 

O Živote jedna báseň sa začalo hovoriť až teraz, no to nič nemení na mojej mienke na ňu. Naozaj neviem, čo od nej čakať, no isto viem, že bude dobrá!

"Laykenini rodičia sa nevedeli dohodnúť: matka ju chcela pomenovať Layla podľa piesne Erica Claptona, otec navrhoval meno Kennedy podľa Kennedyovcov – hociktorého z nich. Kompromisom vzniklo meno Layken. Dnes už má ievča osemnásť, končí strednú školu a ocitne sa v novej životnej situácii: otec umrel a matka aj mladší brat potrebujú jej pomoc. Navonok pôsobí pokojne a vyrovnane, no v skutočnosti trpí a stráca nádej v budúcnosť.Celá rodina sa z finančných dôvodov presťahuje na druhý koniec krajiny, do Michiganu. Tu sa Layken zoznámi s príťažlivým dvadsaťjedenročným susedom Willom s veľkou vášňou pre slam poetry, slamovanie. Aj on sa stará o mladšieho súrodenca. Veľmi skoro sa medzi nimi vytvorí mocné puto a Laykenin život odrazu dostáva novú iskru." Z Bux.sk

Elusion pod pokrievkou vydavateľstva CooBoo predstavuje 
zaujímavú utopicko-dystopickú knižku s kombináciou lásky nie je nikdy krokom vedľa. 

"Chcete žiť v bezproblémovom svete, kde sa splní každé vaše prianie? Chcete mať možnosť vybrať si ľubovoľné miesto na Zemi či vo Vesmíre a v okamihu sa tam ocitnúť? Chcete zabudnúť na svoj reálny život a robiť, čokoľvek chcete? V tom prípade vitajte v Elusion – v dokonalom virtuálnom svete. Regan bola vždy veľkou zástankyňou Elusion, ešte aby nie – jej otec tento nový svet naprogramoval a jej najlepší kamarát Patrick teraz riadi firmu, ktorá túto snovú virtuálnu realitu vydáva. Avšak od otcovej nečakanej smrti do Elusion nevstúpila. Navyše sa začínajú šíriť zvesti, že celý program nie je taký bezpečný, ako tvrdia oficiálni predstavitelia firmy. " Z Albatrosmedia.sk


Pamätáte si tie kawaii komiksy s tučnučkou mačkou alebo nálepky v Messengri? Konečne vychádza v tlačenej podobe! Knižku si plánujem zadovážiť čisto zo zvedavosti, minimálne prelistovať v kníhkupectve a kochať sa.

"Pusheen je svetoznáma micka, ktorá sa netají tým, že rada papká, spí, oblizuje sa a tvári sa roztomilo. Svojimi zábavnými grifmi neustále rozosmieva všetkých facebookových nadšencov. Na stránkach tejto knižky znovu potvrdí, že s ňou nikdy nie je nuda! Okrem najpopulárnejších obrázkov, na ktorých vrtí chvostíkom a natriasa sa, tu objavíte množstvo ďalších veselých situácií, pri ktorých sa určite pobavíte. Zistite, nad čím táto bucľatá strakatá mačička spokojne pradie a prečo sa do nej zamilovali tisícky ľudí na celom svete." 





Predpoveď infiniťáka
Keďže sa mi doma knižky hromadia, chcela by som sa vrhnúť hlavne na Mandľovník, ktorý som včera začala, Proroctvo, ktoré je naozaj prekvapivo chudučké, Papierové mestá s Johnom Greenom, ktorý je naozaj všelijaký, Percy Jackson: More oblúd, ktorý vyzerá naozaj skvelo a taktiež Džínsový denník 4 s Paulou na vysokej škole a Môj tajný anjel - druhý diel geniálnej tínedžerskej série. Ozaj, a doraziť Hru o tróny, s ktorou to vyzerá celkom dobre.

No a s tématickými článkami to vyzerá naozaj dobre, plánujem článok o (ne)štedrosti knižnice (aspoň tej u nás) a o mojej skúsenosti. Taktiež som dostala námety na poviedku, ale to už ide mimo blogu (Alebo?). Taktiež zrecenzovať Príručku pre Rainbowloom-loverov a taktiež by sa tu mal objaviť článok o dlhých a krátkych recenziách.


Čítali ste niektoré zo spomenutých kúskov? Ako sa vám páčili? Alebo sa na nejaké ešte len ako ja chystáte?
Páči sa vám nová rubrika?

Komentáre

  1. Na Eleanor a Park sa veľmi teším :) a momentalne čítam Džínsový denník4 a zatiaľ mám s toho zmiešane dojmy...ale som len na začiatku tak uvdím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak na Elusion som mega zvedavá :D má to parádnu obálku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som zvedavá na tvoju recenziu na Hra o tróny a taktiež na Džínsový denník :). Na Papierové mestá sa tiež chystám tento mesiac :).
    booksmakesenseofmylife.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na Eleanor a Parka a Život jedná báseň sa fakt teším ! Inak Fanúšička, čo som sa dopočul by mala vyjsť až v decembri 2015 :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na Eleanor & Parka se taky moc těším, vypadá to úžasně, tak doufám, že mě to nezklame. A Život jedna báseň taky vypadá úžasně! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Eleanor a Park už chcem čítať dlllho, tak hádam.:) Inak k tej Fangirl sa fakt dostaň, je úžasná! Časom by som si chcela prečítať aj Život jedna báseň, možno Elusion (obálka je skvelá) a Pusheen poznám a tú knižku chcem, určite to bude cuteee.:3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mám ešte väčšiu motiváciu :-) áno, už teraz jee

      Odstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. zaujaly mě asi všechny knihy :) už vím co chci na vánoce :) pěkná recenze

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada. No v skutočnosti tento článok nebola recenzia, len uvedenie noviniek do pozornosti čitateľom :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Páčila sa vám recenzia či článok? Povedzte, čo máte na srdci.
Ďakujem za každý komentár. :)

Pozri aj