Fazuľky každej chuti z Harryho Pottera • Bertie Bott's Every Flavour Beans • súťaž

Bolo toho už proste veľa, aby som to nevyskúšala aj ja. Youtubu vládli Harry Potter Beans challenges a ešte predtým čarovné sladkosti z jedinečného diela J.K. Rowlingovej. Ale kde to zohnať, ak nebývate v Rokforte? 

O niekoľko rokov sa však sny stali skutočnosťou a fanúšikovia prvýkrát ochutnali kúzelné fazuľky. Určite aj vy chcete zistiť, ako sa tvorcovia z dielne Jelly Belly popasovali s príchuťami ako zvratky, tráva, korenie či mydlo. Nuž, čítajte ďalej a možno budete možnosť si to vyskúšať.
Takzvané Bertie Bott's Every Flavour Beans si ku mne cestu našli (alebo menším násilím ja k nim) cez jednu českú stránku zvanú Tuzexovky. Neobjednávajte však hneď. Pripravila som si pre vás menší opis každej "hnusi či nehnusi" fazuľky, alebo poznámky, ktoré som stíhala počas čistenia žalúdku (srandujem!!), aby ste potom vedeli, do čoho sa púšťate. Povedzme, že budem také pokusné zvieratko.



Zvratky

 ~
Odporné, vnútrajšok lepkavý, výrazná príchuť zvratkov a jednoznačne zlá chuť  počas jedenia a aj po istej dobe.

Korenie

 ~
Veľmi dobré, intenzívna aróma, po chvíli štípe, bylinkový nádych, dobré spracovanie, totožné s korením.


Dážďovka

 ~
Síce som dážďovku nejedla, ale myslím, že k nej táto fazuľka blízko nemá.. trochu hliny, buriny, zeminy.. ale aj tak fuj!


Cherry

  ~
Veľmi dobrá chuť, zrejme typická Jelly Belly čerešňa, považujem ju za upokojenie po všetkých tých zlých fazuľkách.

Škorica 

~
Ako by ste nielen „olízli“ škoricu, ale aj si z nej odhryzli! Štípe, silná aróma a chuť


Tráva

~
Veľmi sladká, zo začiatku nič necítiť, ale po chvíli sa chuť trávy objaví, ale nie až taká zlá „na vypľutie“, po istej chvíli po zjedení pripomína žuvačku


Ušný maz

 ~
Chuť skôr ako po žuvačke z lízatka, nevýrazná a príjemná vôňa, nesadne však každému, ťažká chuť (možno z veľkého množstva zlých fazuliek)


Melón

 ~
Sladučká chuť, veľmi dobrá, podobná „školským“ melónovým žuvačkám a krásny vzhľad, leskne sa zvrchu, zvnútra červeno-zelená farba


Cukrová vata

 ~
Veľmi sladká vôňa, pripomína cukrovú vatu, poviete si "mňam!"

Banán

 ~
Ako všetky banánové cukríky, sladká vôňa, nie až otravne výrazná, tak akurát 


Párok, klobása 

 ~
Veeeľmi výrazná vôňa, zo začiatku ako čipsy, potom úplne nezdravý párok, dosť zlé, ako spálený párok.
Ďalšie príchute mám ešte stále v krabičke, pretože vám určite neodporúčam zjesť väčšinu zlých v jeden deň. Som ale rada, že som to aspoň vyskúšala, teda si môžem "odfajknúť" fazuľky každej chuti z môjho before the death zoznamu. 
SÚŤAŽ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
POZOR! Ak chcete zistiť "čaro" zvyšných príchutí, zapojte sa do súťaže na tomto blogu Infinity of books a získajte jednu krabičku pre seba alebo svojich kamošov!

Zúčastniť sa môže SR aj ČR!

Stačí, keď:
• sa stanete "Čitateľom" a prihlásite sa do klubu tlačítkom Pripojiť sa k tejto lokalite aplikáciou na ľavej strane blogu
• do komentára napíšete svoje meno, ktorým ste prihlásení ako čitateľ a váš názor na tieto fazuľky či prečo sa zapájate do súťaže

Súťaž bude vyhodnotená 6.6.2015, teda o mesiac! Veľa šťastia.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Komentáre

  1. Naty Little som na GFC. :D Naty. A prečo ich chcem? Lebo milujem, totálne HP a kamarátka vravela, že sú hnusné aj dobré a tak som strašne zvedavá. Rada podstúpim ten risk a ochutnám aj tie totálne hnusné. Som za každú srandu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čitateľ pod menom Cherry Bee! :)
    Meno: Beťa
    Názor: No, ešte som fazuľky každej chuti nikdy v živote nemala, tak nemám na ne takýto typ názoru. Ale ako veľký fanúšik Harryho Pottera by som ich rada ochutnala. Teda, vždy som ich chcela a teraz, vďaka tejto súťaži, sa mi naskytla aj takáto možnosť! :3 Tak prečo neskúsiť šťastie a nezapojiť sa? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sledujem ťa ako Maťa Straková :)
    Zbožňujem Harryho (to proste každý vie) a bolo by super ochutnať ich. Kľudne to risknem :3 Fakt by som moc chcela. Lebo Harry.
    Keby som v Rokforte, tak to rozhodne čo najskôr ochutnám :3
    Btw, máš zlý dátum ukončenia súťaže :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sleduji jako Anežka Füzéková. :)
    Ahoj, moc pěkná soutěž! Tyto fazolky bych chtěla strašně ráda ochutnat, nikdy jsem je ještě neměla a upřímně bych ráda ochutnala i ty hnusné. :D Sranda by být měla!! :D Názor na ně mám takový že jsou zvláštní a myslím že spoustu lidí by je chtělo ochutnat. :) Pěkná soutěž!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sleduji jako Adriena Hovězáková
    Zajímavá soutěž. Ráda bych ty fazolky ochutnala. Hlavně proto, že Harryho miluju a četla jsem ho stokrát:D.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. GFC: Andrea Miškocová
    Tak pýtať sa prečo by som rada ochutnala fazuľky každej chuti je v mojom prípade asi zbytočné, pretože Harryho ako väčšina milujem. Jesť fazuľky , ktoré v sebe nesú niečo z neho by bol určite super pocit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Sleduji tě jako Táňa Brňáková
    Jako první bych chtěla říct, že soutěž o tyto HP fazolky naprosto úžasná!! :-D :-) Když jsem byla malá záviděla jsem Harrymu výběr sladkostí, který měl v prvním díle ve vlaku, a kde taky ochutnal tyhle fazolky..Je tedy jasné, že i když jsem vyrostla :-D, k této cukrovince tíhnu pořád :-)
    Doufám, že se na mě štěstí usměje a tobě moc děkuji ua soutěž. :-) ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Sleduji jako Poetia.JC <3

    Jako zapřísáhlý fanoušek jsem neodolala překvapivému nápadu, který mě zastihl takřka nepřipravenou ve chvíli, kdy jsem viděla tvůj článek. O prázdninách budeme pořádat menší HP larp pro hráče z online RPG právě na toto téma... A nebyly by Bertíkovy fazolky zkrátka úžasným zpestřením? (Nejhorší by bylo vydržet až do léta.)

    Díky moc za tak skvělou soutěž!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Moje čitatelské jmnéno je Veronika Tichavska :) Můj názor na tyto fazolky je takový že jsou úplně úžasné :) jelikož jsem už je měla jednou v Londýně ,jen doufám že to nesníží moje šance na výhru :), a byly prostě boží :) a to je i ten důvod proč se do této soutěže zapojiju :) a to protože bych je chtěla ještě jednou zkusit :) a jen ten pocit když je máte doma je super :) Chtěla bych ještě poděkovat za vaší soutěž, protože jelikož miluji Harryho Pottera, tak miluji i vše co se něho týče :) a takové soutěže mě vždy potěší :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Moje meno je Tess Slašťanová :)
    Myslím, že tie fazulky sú niečo úžasné, skvelý nápad preniesť niečo z HP sveta do reality. Chcela by som ich vyskúšať a zistiť, aké to je, pretože ja mám väčšinou veľmi odolný žalúdok a to čo iní neznesú, mne až tak nevadí :) Takže dúfam, že by som mohla vyhrať a podobne ako ty si odškrtnúť z môjho zoznamu niečo ďalšie, čo sa HP týka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Sleduji jako Katka Kadlecová
    No, fazolky jsou z HP, takže musí být určitě skvělé :D A proč bych je chtěla? :D To je přece jasné, všichni je chtěj, protože je to přiblíží víc k oblíbené knize :3 Pokud je tu teda někdo nechce, jen proto, že je to jídlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Sledujem ako Dominik Petriska
    Fazuľky sme si chceli kúpiť s chalanmi ešte v Anglicku, ale nejako sme ich vtedy nenašli... čiže sme boli trochu sklamaní :D Ak by som ich vyhral, určite by som bol rád, lebo Harryho naozaj zbožňujem a čoraz viac uvažujem nad tým, že si celú sériu opäť prečítam :3 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Sleduji tě jako Radek - Crawer
    Fazolky mě strašně fascinují, už nějakou dobu sleduji Youtubery a jejich challenge, právě konrétně Jelly beans boozled challenge, a chci si fazolky vyzkoušet. (Asi bych pak litoval, ale já když si něco umanu... :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Sleduji pod jménem Carol Kašparová, a proč bych chtěla fazolky? Protože mě lákají už hrozně dlouho! Několikrát jsem přemýšlela o koupi, ale nikdy to moc nevyšlo a za život jsem se asi málokrát pozvracela :D . Každopádně HP miluju celým svým srdcem a už jen mít doma tu krabičku *-*

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Sleduji tě jako blovicak66
    Chtěla bych zjistit jak asi chutnají suchý z nosu,které ochutnal George nebo zvratky,které zas zkusil mladý Brumbál (Dumbledore).Do nedávna jsem ale nevěděla,že opravdu existují.Jak jsem to zjistila,začala jsem je hledat na internetu.Bohužel jsou opravdu drahé (80Kč+120Kč poštovné=200Kč).A rodičům se zdá 200Kč za krabičku bonbonů velká suma.A tak mi přijde tahle soutěž jako skvělá příležitost.Příležitost jak zjistit,jak se asi cítili lidé z Bradavic (Rokfortu).Mít kousek kouzelnického světa v žaludku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Sledujem ťa ako Zonia MAIL :)
    Nuž, nad fazuľkami som rozmýšľala ešte v Anglicku, nakoniec som si však vybrala čokoládové žabky, a fazuľky každej chuti by mojej Harry Potter zbierke iba prospeli! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. GFC: emkasasalova
    Meno: Ema Šašalová
    Musím povedať, že si ma týmito opismi chutí naozaj nalákala :D normálne som som si predstavovala ako cítim zvratky na jazyku, ako mi je z toho zle atď... no je to dosť nechutné, keď to po sebe takto čítam. Určite preto, lebo to je Harry!! Proste je to Harry Potter- legendárny čarodejník aj v našom svete. Chcela by som to vyskúšať, ochutnať s kamoškami a popri tom by pri nás bola tá čarodejnícka atmosféra. Myslím, že ak nevyhrám, nejako sa k tomu predsa len dorpacujem, lebo to chcem hrozne skúsiť, musí to byť zábava :) A veľká pochvala- toto je naozaj originálna cena v súťaži ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. GFC: Aly V.
    No, keďže mi doteraz neprišiel nijaký list z Rokfortu, aby som sa konečne dotrepala na ich školu, tak si za to prosím aspoň nejaké odškodné. :D Ale nie, bolo by to proste super mať tieto fazuľky. Super a čarovné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. GFC: neluska49
    Preboha, som nenapraviteľný potterhead! Keď nemôžem mať prútik, schopnosti a študovať v chrabromilskej fakulte na Rokforte, aspoň by som rada mala tie fazuľky. Cítila by som sa ako z knihy :3 Sú vymyslené a prevedené do reality, to je kúzelné! :3

    OdpovedaťOdstrániť
  24. GFC : kristina drazovska
    Prečo by som chcela fazuľky každej chuti? Pretože milujem Harryho Pottera a treba uznať, že fazuľky sú neoddeliteľnou súčasťou HP. Ako správneho fanúšika by ma veľmi potešilo keby som fazuľky vyhrala. Myslím, že by som si ich vystavila ku knižkam a možno by som ich ani neotvorila, pretože by mi to bolo ľúto :D. Mala by som ich vystavené na čestnom mieste :3. Ale je to skvelé, že niekto takto realizuje naše čitateľské sny. Fazuľky sú vymyslené a čarovné, no teraz sú reálne. Vlastniť fazuľky je ako nachádzať sa kúskom duše v Rokforte :3 :).

    OdpovedaťOdstrániť
  25. prezdivka: Lucka Horynová
    Chci je proto, že jsme viděla spousty challengi kde to lidi jedli a par se jich i pozvracelo a mě by zajimalo jak chutnají třeba psí konzerva nebo tráva a zkažená vejce :D

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Jsem jako Lucy Happy
    Též jsem viděla spousty videí o těhle fazolkách a moc bych je chtěla vyzkoušet. Taky se s partou kamarádů chystám na konci června na vodu, a myslím, že by s fazolkama mohla být i dost sranda :D

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Páčila sa vám recenzia či článok? Povedzte, čo máte na srdci.
Ďakujem za každý komentár. :)

Pozri aj