Warner Bros. Vs. Rowlingová 2

Od úvodného článku o rozdieloch knižného a filmového Harryho Pottera už ubehol týždeň a aj keď sa ďalší článok objavuje až teraz, počas tej doby som bola usilovná a čítala ďalej. V dobe, počas ktorej publikujem tento článok už končím tretí diel a púšťam sa do filmu, aby som mohla v tejto sérii rýchlo pokračovať.

Dnes vám prinášam rozdiely z dielu Harry Potter a Tajomná komnata a musím povedať že, producenti sa tu už poučili a až toľko rozdielov nie je. Poďme nato!
Keď Harryho prvýkrát navštívi Dobby ešte na Privátnej ulici, v knihe pustí puding na zem a Harryho tým celého zašpiní. Vo filme bol Dobby zlomyseľnejší a pustil koláč rovno na hlavu pani Masonovej.

Predtým, ako tento koláč pustí, v knihe je Dobby smutný, lebo to urobiť musí. Vo filme sa však táto malá mrška tvári prefíkane!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt dobby cake gif
Keď sa strýko Vernon po tomto incidente naštve, dá mu na okno nainštalovať mreže, pričom vo filme sa s tým babre sám. Šikovník!

Mne osobne sa veľmi páčila scéna, keď už všetci po záchrannej akcii dorazili k Weasleyovcom a konalo sa čistenie trávniku od trpaslíkov. Toľko akcie! Vo filme sme sa toho bohužiaľ nedočkali.

V Šikmej uličke sa v knihe Harry konečne dočká opravenia okuliarov od pána Weasleyho, pričom vo filme mu ich vynovila Hermiona ešte v prvom diele.

Keď sa lietajúcim autom Harry s Ronom ponáhľajú do Rokfortu sami, krutoprísna scéna, kedy Harry visí z auta a drží ho len Ron za ruku sa v knihe bohužiaľ nekoná. Ale chápem ich, nemohli nechať divákov zaspať.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt harry ron flying car gif
MANDRAGORY
• Keď žiaci pracujú s mandragorami, dostanú slúchadlá, cez ktoré nič nepočuť. Vo filme sa idú popučiť od bolesti, ktorá im trýzni uši napriek tomu, že na nich majú slúchadlá! 
• Okrem toho, v knižnej verzii boli poskupinkovaní v zložení cca traja žiaci na jednu mandragoru, pričom v tej filmovej boli poriadne zásobovaní a každý mal jednu.
• Ako mohol Neville vo filme omdlieť, keď mal každý bezpečné slúchadlá?..

Harry počuje tajomný hlas, ktorý ho máta v knihe len občas a po častiach, pričom vo filme mu odrapotá celú vetu a Harry hneď beží na danú chodbu, kde leží pani Norrisová a vie, že to bude zabíjať.

Aj vy ste chceli vidieť tú peckovú halloweensku oslavu Sira Nicholasa (alias Takmer-bezhlavého Nicka) plnú duchov, ktorá sa vo filme ani nekonala? *fňuk*

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt mandragora gif
Žiaci nakoniec presvedčia učiteľov, aby im povedali o Tajomnej komnate, keď to už začne byť seriózne, no vždy je to iný učiteľ. V knihe sa o tom dozvedia od profesora Flitwicka, no vo filme od profesorky McGonagallovej. Zrejme by to už bolo priveľa postáv na film, čo...

Keď Malfoy škaredo nazve Hermionu humusáčkou, knižná Hermiona netuší, čo to znamená a vysvetlí jej to Ron vracajúc slimáky, no vo filme je rozhorčená a so zaťatými zubami vysvetľuje Harrymu, čo to znamená.

Keď už sa schyľovalo k najhoršiemu a tiež ku koncu, Harry s Ronom šli za Lockhartom, aby si pekne splnil svoj sľub, že škole pomôže. Keď chcel však zbabelo utiecť a chlapcom vybieliť pamäte, knižný Harry vytiahol prútik a rýchlym Expelliarmus! ho odzbrojil. Vo filme mu len prútikom pohrozil. No nič.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt eat slugs gif

Nevyzerá to pri tomto článku a gifoch tak, že je hlavnou postavou skôr Ron? 


Aké nezrovnalosti s filmom a knihou HP ste postrehli vy?
Páči sa vám takýto typ príspevku o starom dobrom Harrym?

Zdroj: thatwasnotinthebook

Komentáre

  1. Skoro som odpadla, keď som narazila na tento článok! Ako skalný fanúšik Harryho Pottera ma akékoľvek články o ňom potešia a musím uznať, že toto porovnávanie kníh a filmov je skvelý nápad! Pekne ma niektoré nezrovnalosti hnevajú, hlavne keď vynechajú nejakú scénu, ktorá sa mi v knihe tak veľmi páčila :)
    Akurát mi to pripomenulo, že som skončila na 3.knihe keď som začal sériu znova čítať, ale náhle mi do toho vbehli štátnice :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. Dalo to prácu, ale myslím si, že to stálo zato! :)
      Tak hor do toho, keď sa bude dať!

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Páčila sa vám recenzia či článok? Povedzte, čo máte na srdci.
Ďakujem za každý komentár. :)

Pozri aj